Selidbe Švedska | Medjunarodne selidbe | Pro Move


Selidbe Švedska

ProMove

Selidbe Švedska

Nekoliko osnovnih podataka o Švedskoj

Švedska je parlamentarna monarhija koja se nalazi na krajnjem severu Evrope na Skandinavskom poluostrovu. Radi se o ekonomski veoma razvijenoj državi, koja je članica Evropske Unije. O Švedskoj se govori kao državi blagostanja koja neguje liberalne vrednosti i vladavinu zakona, to je mesto gde se poštuju prava radnika i ramnopravnost polova, njeno stanovništvo je veoma urbano i obrazovano, koristi najnovije tehnologije, ali voli i prirodu, ekologiju i zdrav način života.

Švedska je retko naseljena zemlja, po statističkim podacima na površini od 449 964 km2 (je treća država po površini u Evropi) živi oko 9,903 miliona stanovnika (podaci iz 2016 godine).Bruto domaći proizvod (BDP) iznosi 41300 američkih dolara po stanovniku (13-ta u svetu). Stokholm je najveći grad sa oko 2 milion. Ekonomija se bazira na proizvodnji drvene građe, gvožđa, hidroenergije, ali i jake industrije (čuveni su brendovi Volvo, Saab, Scanija, Elektrolux, Erikson, Ikea itd.). Veliki akcenat se stavlja i na razvoj sektora, usluga gde radi oko 75% zapošljenih, prednjači IT sektor u kom se svakodnevno otvaraju brojna start-up preduzeća i gde radi dosta stručnjaka iz Srbije.

Švedska je jedna od retkih zemalja koja otvorenih ruku prima strance i emigrante iz celog sveta. Imigranti koji su legalno nastanjeni imaju pravo na školovanje, zdravstvenu zaštitu, dečije dodatke i ostale benefite kao i domicilno stanovništvo.

U ovoj skandinavskoj zemlji svoj dom je našlo i oko 150 000 ljudi sa ovih prostora, najviše u glavnom gradu Stokholmu, ali i u Geteborgu, Malmeu, i drugim većim i manjim gradovima.


Selidba u Švedsku

Za sticanje boravišne dozvole u Švedskoj ima tri načina:

  • poziv na rad od švedske firme
  • preko spajanje familije (ženidba ili udaja, roditeljstvo)
  • apliciranje za studentsku boravišnu dozvolu

Selidbe u Švedsku

Kada se stigne u ovu zemlju, postavlja se pitanje kako preseliti stvari koji će vam biti potrebne. Omiljeni komad nameštaja (koji je ovde skup), klaviri i drugi muzički instrumenti, kućni ljubimci, garderoba ili bilo koja stvar koja vas usrećuje i koju biste poveli sa sobom nije lako preneneti na razdaljini od 2300 km.

Prvo je potrebno sakupiti sve neophodne dozvole, a tek zatim organizovati selidbu.

Selidba u Skandinaviju

Priprema dokumentacije za selidbu

  • Potrebno je predati fotokopije pasoša i boravišne dozvole vlasnika stvari
  • Sve stvari za selidbu moraju se propisno upakovati u kutije i umotane u zaštitne folije
  • Potrebno je napraviti spisak sa pojedinačnim vrednostima svih stvari koje se sele (u evrima) na srpskom, engleskom ili švedskom jeziku
  • Stvari u vozilu moraju da budu bezbedo utovareno, a vozilo za prevoz treba da bude tapacirano i spremno da savlada velike distance
  • Vozilo i vozači moraju da imaju potrebne dozvole za odvijanje medjunarodnog transporta
  • Avionski prevoz je možda najbrži ali je i veoma skup. Najpovoljnije je drumskim transportom kombijem ili kamionom
  • ukoliko se sele umetničke slike i antikviteti potrebno je imati dozvolu od Republičkog Zavoda za zaštitu spomenika kulture

Selidba Švedska

Na ovom mestu je potrebno razmisliti o angažovanju agencije za međunarodne selidbe. Izbor prave agencije uštedeće vam vreme, trud i nervozu, a vaše stvari će sigurno i na vreme stići na pravu adresu.

Pro Move je specijalizovana kompanija za sve vrste medjunarodnog transporta, a ne samo za selidbe, i to iskustvo nam pomaže da organizujemo selidbe na način da se one odvijaju efikasno i bez problema.

Sa zadovoljstvom bićemo pouzdan partner i prilikom selidbi poslovnog prostora, diplomatskih selidbi, specijalnog tereta, kućnih ljubimaca.

IMATE DODATNA PITANJA ZA
MEDJUNARODNE SELIDBE ILI SELIDBE U BEOGRADU?

Ako imate dodatna pitanja vezano za medjunarodne selidbe, selidbe u Beogradu ili neku od nasih usluga budite slobodni da nas kontaktirate 24 sata dnevno, svih 365 dana u godini.

PROMOVE & SVETSKE ASOCIJACIJE

Kompanija ProMove iz Beograda, koja je specijalizovana za medjunarodne selidbe, selidbe u Beogradu i sve ostale vrste selidbi, je član svetskih asocijacija, što je još jedan od pokazatelja kvaliteta naših usluga.

Asocijacija 1
Asocijacija 2
Asocijacija 3


Copyright 2021. Medjunarodneselidbe. Web i SEO optimizacija Tesha Design