Selidbe Nemacka | Medjunarodne selidbe | Pro Move


Selidbe Nemacka

ProMove

Selidbe Nemacka

Savezna Republika Nemačka je već dugi niz godina na listi ekonomski najrazvijenijih i politički najprestižnijih zemalja u Evropi, pa stoga ne čudi što je fraza selidba Nemačka jedna od veoma popiularnih na guglu. Takođe, ova država je i najpoželjnija destinacija za migracije. Iz godine u godinu sve veći broj mladih i radno sposobnih ljudi iz celog sveta, pa tako i iz naše zemlje aplicira za dobivanje nemačke vize. Nema tačnih podataka, ali smatra se da u Nemačkoj živi oko 400 000 Srba. To je razlog zašto su selidbe u Nemačku jedna od najčešćih medjunarodnih selidbi koje izvodi naša agencija. Selidbe mogu da budu u dva pravca: iz Srbije ka Nemačkoj i iz Nemačke ka Srbiji. One se ne razlikuju previše, pošto je potrebno pripremiti istu dokumentaciju i proći kroz istu proceduru.

Selidbe Nemačka

Ko odlazi?

Iz Srbije najčešće se iseljavaju mladi i visokoobrazovni kadrovi koji traže bolji posao.

Od davnina mnogi koji imaju nekim zanat u ruci su u potrazi za boljom zaradom.

Pojedinci koji traže bolje uslove za sebe i svoju familiju.

Studenti koji hoće da nastave svoje školovanje, da završe neke doktorske ili postdoktorske studije.

U suprotnom smeru tužno.

Ka Srbiji se uglavnom sele devizni penzioneri koji žele da svoje treće doba provedu u svom zavičaju. Ili oni retki koji žele da se oduže domovini investiranjem, prenošenjem stečenih znanja i iskustava.

Šta je sve potrebno za selidbe u Nemačku

Ukoliko planirate da se preselite bilo iz Srbije u Nemačku, ili obratno, naš najtopliji savet je da selidbu prepustite profesionalnim agencijama za selidbe.

Agencije za međunarodne selidbe pre svega imaju veliko medjunarodno iskustvo. Ipak, mnogo važnije je znati da su selidbe iz jedne u drugu državu izuzetno komplikovane i stresne.

Selidbe u Nemačku

Potrebno je preći vrlo preciznu proceduru. Za razliku od lokalnih, medjunarodne selidbe zahtevaju dodatnu dokumentaciju pošto se radi o transportu roba koji je regulisan medjunarodnim propisima.

Stvari koje se sele potrebno je pripremiti na sledeći način:

  • svaka kutija i komad nameštaja treba da se obeleže brojem i adekvatnom oznakom
  • kutije moraju da budu dobro zatvorene
  • svaka kutija i komad nameštaja potrebno je da se unesu u spisak stvari. Brojevi moraju da se poklapaju
  • pre utovara stvari se mere i unose u carinsku dokumentaciju
  • posle toga vozilo se na carini plombira
  • za specijalne terete kao što su instrumenti, umetnička dela, dragocenosti, kućni ljubimci i sl., mora da se traži posebno odobrenje
  • sva dokumentacija mora da glasi na ime osobe koje se seli. Ta osoba mora da poseduje boravišne papire koje izdaje država Nemačka
  • sva potrebna dokumentacija mora da se pokaže na granici, ako fali jedan zarez nastaje zastoj, naknadne provere, a ponekada se stvari vrate nazad
  • ako je sve u redu, što se uvek dešava kada se angažuje agencija ProMove, vozilo odlazi na rascarinjenje, a zatim se upućuje ka konkretnoj adresi
  • ukoliko je klijentu potreban privremeni prostor za skladištenje stvari, nudimo i takvu mogućnost

Selidbe Nemačka

Zašto agencija za selidbe ProMove?

Medjunarodne selidbe svakako jesu specifična vrsta usluge jer se preseljenje vrši u drugu zemlju, pa je potrebno pribaviti svu neophodnu dokumentaciju i napraviti detaljan plan selidbe. Ako sve sve izvrši kako treba,šansa da dođe do nekog neprijatnog iznenađenja na granici je svedena na minimum. Naša agencija poseduje veliko iskustvo, znanje i tehničke mogućnost kako bi se obavio ovaj prilično ozbiljan posao. Naše usluge odnose se na selidbe stanova, kuća, poslovnih prostora i firmi u bilo kom mestu u Nemačkoj, bilo da je adresa u Berlinu, Štutgartu, Hamburgu, Hanoveru i Minhenu ili u nekom manjem gradu i mestu.

Naš vozni park čine moderna vozila koja ispunjavaju sve tehničke uslove za vršenje prevoza u inostranstvu.

Vozila su spremna da u svakom trenutku budu angažovana za transport. Naši vozači su iskusni sa velikom kilometražom na nemačkim putevima iza sebe.

IMATE DODATNA PITANJA ZA
MEDJUNARODNE SELIDBE ILI SELIDBE U BEOGRADU?

Ako imate dodatna pitanja vezano za medjunarodne selidbe, selidbe u Beogradu ili neku od nasih usluga budite slobodni da nas kontaktirate 24 sata dnevno, svih 365 dana u godini.

PROMOVE & SVETSKE ASOCIJACIJE

Kompanija ProMove iz Beograda, koja je specijalizovana za medjunarodne selidbe, selidbe u Beogradu i sve ostale vrste selidbi, je član svetskih asocijacija, što je još jedan od pokazatelja kvaliteta naših usluga.

Asocijacija 1
Asocijacija 2
Asocijacija 3


Copyright 2021. Medjunarodneselidbe. Web i SEO optimizacija Tesha Design