Selidbe Italija | Medjunarodne selidbe | Pro Move


Selidbe Italija

ProMove

Selidbe Italija

Selidbe Italija

Italija je jedna od najlepših zemalja u Evropi koji je pravi magnet za migrante iz celog sveta, kako legalne tako i ilegalne, pa tako i iz naše zemlje. Italija broji oko 62 miliona stanovnika, od čega su 4.500 000 stranci što je oko 7.5% od ukupnog broja.

Zastupljene su 169 različite nacije, a među njima Srba ima oko 53 000 sa legalnim dokumentima, koji su prisutni na celoj teritoriji, ali najviše na severu koji je ekonomski najrazvijeniji. Italija je privlačna pre svega lekarima i medicinskom osoblju, IT stručnjacima, inžinjerima u različitim strukama.

Takođe, traže se i građevinari, kuvari, spremačice, vozači, radnici u turizmu, itd. Sa ljudima se sele i njihove stvari, u Italiji je nameštaj veoma skup, skupa je i garderoba kao i bela tehnika. Osim toga čovek se najbolje oseća kada je okružen poznatim stvarima koje je dugo sakupljaoi za koje je emotivno vezan.

Selidbu u Italiju je moguće organizovati i u sopstvenoj režiji, ali pošto se radi o prelasku više državnih granica, najbolje je da se o njoj pobrine specijalizovana agencija sa velikim iskustvom u medjunarodnom transportu.

Selidbe u Italiju

Agencija za selidbe ProMove

Naša agencija vrši sledeće usluge:

 • Vađenje neophodnih dozvola i priprema dokumentacije za medjunarodni transport vaših stvari
 • Obavlja sve neophodne carinske procedure
 • Preuzima stvari na dogovorenoj adresi
 • Vrši njihovo pakovanje i utovar
 • Vrši isporuku na dogovorenu destinaciju i Italiji
 • Obavlja istovar i demontažu ukoliko se radi o stvarima većeg gabarita
 • Raspoređivanje stvari u stanu po unapred nacrtanoj skici
 • Nudimo i privremeno skladištenje ukoliko je to želja klijenta

Italija jela

Garancija da ćemo upešno obaviti selidbu u Italiji su naši iskusni vozači i naš vozni park sačinjen od vozila koja ispunjavaju sve tehničke uslove za vršenje prevoza u inostranstvu i koji su spremni da u svakom trenutku budu angažovana za transport vaših stvari. Nemojte previše da razmišljate i da stvarate sebi nervozu, slobodno nas nazovite i imajte poverenje u ProMove.

Ukratko o Italiji

Broj stanovnika: 61,7 miliona
Površina: 301.340 kvadratnih kilometara BDP: 35.925 dolara po glavi stanovnika Valuta: evro

Najveći gradovi: Rim, Milano, Napulj, Torino, Palermo, Đenova, Bolonja, Firenca
Udaljenost od Srbije: 1.294 kilometara

Italijanska privreda je raznovrsna. Glavne grane su turizam, industrija mašina, gvožđa, čelika, hemikalija, prehrambena industrija, industrija tekstila, automobilska industrija, a Italija je svetski poznata i po dizajnu i modnoj industriji, industriji odeće i obuće, proizvodnji keramike. U severnim provincijama dominiraju privatne kompanije, dok je jug poznat po manje razvijenoj ekonomiji koja se zasniva na poljoprivredi i turizmu.

Rim Italija

Dokumenta potrebna za rad u Italiji

 • Radna viza (Permesso di lavoro)
 • Boravišna dozvola za rad koja se dobija nakon dolaska u Italiju
 • Dozvola za rad koju pribavlja italijanski poslodavac
 • U roku od osam dana od ulaska u zemlju strani državljanin mora da ode u imigracionu službu koja je izdala odobrenje za ulazak u zemlju i da zatraži boravišnu dozvolu. Zatim, sa dozvolom odlazi da reguliše svoj status u institutima socijalne zaštite i osiguranja od nezgode na radu.

IMATE DODATNA PITANJA ZA
MEDJUNARODNE SELIDBE ILI SELIDBE U BEOGRADU?

Ako imate dodatna pitanja vezano za medjunarodne selidbe, selidbe u Beogradu ili neku od nasih usluga budite slobodni da nas kontaktirate 24 sata dnevno, svih 365 dana u godini.

PROMOVE & SVETSKE ASOCIJACIJE

Kompanija ProMove iz Beograda, koja je specijalizovana za medjunarodne selidbe, selidbe u Beogradu i sve ostale vrste selidbi, je član svetskih asocijacija, što je još jedan od pokazatelja kvaliteta naših usluga.

Asocijacija 1
Asocijacija 2
Asocijacija 3


Copyright 2021. Medjunarodneselidbe. Web i SEO optimizacija Tesha Design