Selidbe Francuska | Medjunarodne selidbe | Pro Move


Selidbe Francuska

ProMove

Selidbe Francuska

Selidbe Francuska su medjunarodne selidbe koje naša agencija ProMove uspešno radi već nekoliko decenija.

Srbi u Francuskoj

Prvi talas emiranata iz Srbije došao je u Francusku još u 19 veku, sledeći talas je bio za vreme i neposredno posle Prvog svetskog rata. Većina je međutim došla tokom 1960-tih i 1970-tih godina, a poslednji veći talas emigriranja sa naših prostora dešava se tokom 1990-tih godina. Francuska statistika kaže da danas Srba ima oko 250 000. Ima ih po celoj Francuskoj, ali najviše su koncentrisani u Parizu, Lionu, Strazburu, Grenoblu i u drugim većim gradovima. Danas je aktuelan „odliv mozgova“, odnosno iz Srbije u Francusku odlaze uglavnom mladi i školovani ljudi, koji nalaze posao u IT sektoru, zdravstvenom sistemu, auto industriji i hemijskim kapacitetima.


Kako se preseliti u Francusku


Ljudi iz Srbije se sele u ovu razvijenu, prestižnu i prepoznatljivu zemlju iz više razloga:

 • traženje boljih uslova za život i rad
 • Učenje i studiranje
 • Potraga za novim poslovnim prilikama
 • Stručno usavršavanje
 • Porodični razlozi

Selidbe Francuska


Selidbe u Francusku

Agencija ProMove organizuje selidbu u Francusku (ili iz Francuske za Srbiju) tako da nećete imati nikakvu nervozu i stres oko nje. Vaše je samo da nam predate kjučeve, a mi oranizujemo sve ostalo:

 • Pripremamo sve dozvole i neophodnu dokumentaciju
 • Obavljamo carinske procedure
 • Vršimo utovar vaših stvari
 • Ukoliko je potrebno demontiramo stvari većih gabarita (nameštaj velikih dimenzija (bračni krevet, veliki garderober, tv regal/polica itd.) kojeg je fizički nemoguće izneti u komadu iz prostorije)
 • Stvari koje se sele moraju da budu spakovane u skladu sa medjunarodnim propisima (naš tim će stručno upakovati Vaše pokućstvo, garderobu, obuću, knjige, posuđe i dr. u kvalitetne kutije za selidbu i najlonske dzakove različitih dimenzija. Osetljive stvari kao što su ukrasi, staklo, posuđe… se pre slaganja u kutije umotavaju zaštitnim papirom i puc-puc folijom)
 • Transport stvari obavljamo adekvatnim transportnim sredstvoma (kombi vozila, kamioni različite tonaže ili šleperi)
 • Naš vozni park je sastavljen od modernih vozila koje mou da savladaju velike udaljenosti (udaljenost Pariza od Beorada je oko 1700km)
 • Na dogovorenoj adresi u Francuskoj obavljamo istovar i demontažu stvari
 • U našoj ponudi su i preselenja poslovnih prostora i celih firmi

Selidbe u Francusku


Svaka promena države i početak novog života na novoj lokaciji je sama po sebi dovoljno stresna i teška, uštedite sebi vreme, napore i živce i angažujte proverenu agenciju koja će izvesti selidbu u Francuskoj efikasno i u zadatom roku.

Osnovni podaci o Francuskoj

Površina Francuske (računajući i njene prekomorske posede) je 675.417 km², a njenog evropskog dela oko 547.030 km², stanovništvo broji 66 759 950 (podaci iz 2016 godine), glavni grad je Pariz koji broji oko 10 miliona žitelja. Bruto domaći proizvod (BDP) je 2,225 milijardi EUR (na petom mestu u svetu)

Francuska je najveća zemlja EU-a i proteže se od Severnog mora do Sredozemlja. Krajolik joj je vrlo raznolik, dominiraju nizine i brežuljci, sa planinama na istoku i jugu: Pirineji su na jugozapadu, Središnji masiv je u centralnom delu, a Alpi su na jugoistoku uključujući alpski vrh Mont Blan (4810 m), koji je najviši vrh u Europi.

Francuska ima razvijenu ekonomiju a najuspešnije rane su transport, telekomunikacije, poljoprivreda i prehrambena industrija, farmaceutski proizvodi, turizam, industrija mode i luksuznih proizvoda (visoka moda, dizajn, parfemi, vino i druga alkoholna pića, itd.) automobilska i avio industrija.

UKOLIKO SE SELITE U FRANCUSKU
KONTAKTIRAJTE PROMOVE
ZA SELIDBU BEZ STRESA.

IMATE DODATNA PITANJA ZA
MEDJUNARODNE SELIDBE ILI SELIDBE U BEOGRADU?

Ako imate dodatna pitanja vezano za medjunarodne selidbe, selidbe u Beogradu ili neku od nasih usluga budite slobodni da nas kontaktirate 24 sata dnevno, svih 365 dana u godini.

PROMOVE & SVETSKE ASOCIJACIJE

Kompanija ProMove iz Beograda, koja je specijalizovana za medjunarodne selidbe, selidbe u Beogradu i sve ostale vrste selidbi, je član svetskih asocijacija, što je još jedan od pokazatelja kvaliteta naših usluga.

Asocijacija 1
Asocijacija 2
Asocijacija 3


Copyright 2021. Medjunarodneselidbe. Web i SEO optimizacija Tesha Design