Selidbe Australija | Medjunarodne selidbe | Pro Move


Selidbe Australija

ProMove

Selidbe Australija

Australija je najmanji kontinent ali ogromna zemlja. Prostire se na površini od oko 7 miliona kvadratnih kilometara, preko 3 vremenske zone, sa nekoliko klimatskih pojasa - od krajeva sa tropskom klimom na severu, preko umerenog pojasa i prijatne klime na obalama, do vrlo sušnih i toplih pustinja u unutrašnjosti.

Selidbe Australija

Australija je retko naseljena zemlja, broj stanovnika je oko 25 miliona, među njima je i oko 150 000 Srba. Najviše ih ima u najvećim gradovima Melburnu, Sidneju i Kanberi, ali ih ima i u Pertu na krajnjem zapadu, u Brizbejnu na istočnoj obali, pa i u nekim mestima duboko u unutrašnjosti kontinenta.

Srbi i drugi narodi sa ovih prostora emigriraju u Australiju već 110 godina, neki se pod stare dane i vraćaju, tako da je Australija vrlo česta destinacija za agencije za medjunarodne selidbe i transport.

Kako se preseliti u Australiju

Australija je veoma daleko, vazdušnom linijom ima oko 13000 km, avionom se putuje oko 22 sata, tako da je transport stvari veoma otežan i komplikovan. Još jedan razlog zašto ne preporučujemo da sami organizujete selidbe u i iz Australije su strogi propisi i procedure koje morate da znate pre nego što krenete u selidbu.

Selidbe u Australiju

  • Da bi ste preselili stvari u Australiju prvo i osnovno je da imate legalan boravak i da posedujete dokaz o tome: iseljeničku vizu, radnu vizu ili neku drugu dozvolu propisana zakonom. Samo ukoliko imate rešen boravak, imate pravo na selidbu svojih stvari
  • Potrebno je da imate spisak (na engleskom i srpskom) svih stvari koje selite. Redni brojevi moraju da se podudaraju sa onim na kutijama
  • Sve stvari moraju da budu spakovani po propisu u kutije
  • Ako selite slike, knjige i druga umetnička dela, morate da imate dozvolu od Republičkog Zavoda za zaštitu spomenika kulture
  • Ne smete da imate hranu i namirnice biljnog ili životinjskog porekla

Australija

Selidbe iz Srbije u Australiju ali i obratnim smerom iz Australije u Srbiju može se obaviti avionskim i morsko-kopnenim prevozom. Prvi je daleko brži ali i daleko skuplji i ograničeniji, pošto avionom možete da preselite manju količinu stvari.

Kombinovanim brodsko-kamionskim prevozom se prvo stvari utovaraju u brodske kontejnere, koji prvo idu u najbližu carinsku ekspozituru gde sestvari u kontejneru pregledaju i plombiraju, zatim se kontejenri kamionima – šleperima prevoze do neke luke (Solun, Koper, Rijeka, Konstanca, Bar,…), tamo se utovaraju na brod za Sidnej, Melburn ili Pert. Kada posle 60 do 90 dana stignu u australiju, kontejneri se istovaraju a stvari se kamionima prebacuju do tačne adrese.

Australija gradovi

Postupak za selidbu u obratnom pravcu iz Australije u Srbiju je sličan prethodnom a razlika je u zakonskim olakšicama prilikom carinjenja selidbenih stvari.

Agencija za selidbe ProMove

Selidbe u Australiju su komplikovane i pune nervoze i stresa. Umesto da samo jurite kroz sve potrebne procedure, najbolje je da angažujete profesionalnu agenciju za medjunarodne selidbe koja će sve obaviti umesto vas. Pro Move ima veoma veliko iskustvo u svim vrstama medjunarodnog transporta, naše reference i naše renome govore sami za sebe.

Australija koala

Garantujemo za rokove i bezbednost vaših stvari.

AKO STE ODLUČILI DA SE SELITE U AUSTRALIJU
KONTAKTIRAJTE PROMOVE
ZA SELIDBU BEZ STRESA.

IMATE DODATNA PITANJA ZA
MEDJUNARODNE SELIDBE ILI SELIDBE U BEOGRADU?

Ako imate dodatna pitanja vezano za medjunarodne selidbe, selidbe u Beogradu ili neku od nasih usluga budite slobodni da nas kontaktirate 24 sata dnevno, svih 365 dana u godini.

PROMOVE & SVETSKE ASOCIJACIJE

Kompanija ProMove iz Beograda, koja je specijalizovana za medjunarodne selidbe, selidbe u Beogradu i sve ostale vrste selidbi, je član svetskih asocijacija, što je još jedan od pokazatelja kvaliteta naših usluga.

Asocijacija 1
Asocijacija 2
Asocijacija 3


Copyright 2021. Medjunarodneselidbe. Web i SEO optimizacija Tesha Design