Saveti za selidbu u zimskom periodu


Saveti za selidbu u zimskom periodu

Saveti za selidbu u zimskom periodu

Saveti za selidbu u zimskom periodu

Selidba u zimskom periodu svakako je teža za organizaciju u odnosu na selidbu po lepom vremenu. Vremenski uslovi mogu dodatno da otežaju selidbu, nepristupačnim putevima i prilazima zgradi, a padavine u toku utovara i  istovara stvari mogu neke od njih da oštete. Zato Vam u ovom tekstu dajemo neke savete kako da selidba u zimskom periodu godine bude uspešna : 

Počnite sa pripremama za selidbu ranije 

Dobra organizacija je pola posla - zato počnite sa pripremama za selidbu ranije, jer će dobra organizacija smanjiti stres koji imate zbog selidbe. Pakovanje stvari obično možemo da uradimo sami, ali prevoz je bolje zakazati na vreme. Potražite tim koji ima dobru reputaciju i iskustvo u transportu stvari i nameštaja. Uz to možete angažovati profesionalce i za utovar i istovar kao i montažu i demontažu nameštaja. Pratite izveštaje vremenske prognoze, ukoliko najavljuju da će biti mećave i visokog snežnog pokrivača, ili poledice, odložite selidbu par dana ako možete i sačekajte bolje uslove za vožnju i transport stvari. Ipak je sigurnost i bezbedna selidba na prvom mestu.

Dobro zaštitite stvari 

Zbog niske temperature krhki predmeti su svakako izloženi većem riziku od oštećenja u transportu, zato je važno dobro ih ušuškati. Koristite ćebad ili peškire da umotate posuđe, staklo i druge lomljive predmete koji mogu biti podložni promenama temperature. Ako je moguće, nosite kutije direktno od kuće do kamiona za selidbu (i obrnuto) ili zahtevajte od agencije takav prenos stvari. Za situacije kada jednostavno morate nešto da spustite na zemlju pripremite cerade, najlone i druge nepremočive materijale kojima ćete obezbediti suvu površinu.

Posebno označite kutije u kojima su kućni aparati i drugi uređaji i izbegavajte da ih ostavljate napolju ili u garaži na duži vremenski period, da se ne bi oštetili od hladnoće i vlage. Što se nameštaja tiče najbolje je umotati ga u najlon. Ukoliko imate biljke umotajte ih u novine ili papir pre nego što ih utovarite. Samo nekoliko sekundi izloženosti veoma niskim temperaturama može ih povrediti.

Ukoliko se odlučite da nas angažujete za selidbu onda o svemu ovome ne treba da brinete vi, jer mi pakujemo vaše stvari i koristimo sopstvenu ambalažu (kutije, folije, lepljive trake, itd) što vas oslobađa vrlo delikatnog zadatka pronalaženje iste. Posebnu požnju poklanjamo specifičnim teretima kao što su klaviri i drugi muzički instrumenti, umetnička dela, lako lomljivi predmeti, sefovi, kase i drugi predmeti koji traže veću obazrivost i znanje prilikom preselenja.
 

 

Izbor adekvatnog vozila 

Od velike je važnost da prevoz u zimskom periodu bude pouzdan, bez obzira na stvari koje prevozite. Ukoliko se radi o manjoj količini, svakako da će Vam kombi prevoz biti daleko bolji izbor. Lako je upravljati njime, lakše se kontroliše na snegu, a uz to lakše je parkirati manje vozilo. Naravno, za veće količine stvari  je kamion daleko bolji, što obično znači i da ćete morati da unajmite profesionalnog vozača.  Sva teretna vozila u našoj  ponudi su redovno održavana i njima upravljaju profesionalni vozači što omogućava siguran, brz i pouzdan prevoz.

Još jedna jako bitna stvar je da pre selidbe, ukoliko ima padavina, proverite da li su prilazi prohodni i očišćeni, radi bezbednosti i lakšeg prenošenja stvari. Ukoliko nisu, pre selidbe obavezno očistite trotoar i prilaz vašem odredištu i novoj lokaciji.

selidba zimi kombi

 

Ako Vam je potrebno da se preselite tokom zime i loših vremenskih uslova, angažovanje profesionalaca će značiti siguno i pouzdano iskustvo za celu porodicu. Ako želite da selidba u zimskom periodu prođe bez imalo stresa, naša najtoplija preporuka i savet je da selidbu prepustite profesionalcima
Naš profesionalni tim Vam je na raspolaganju 24/7 tokom cele godine. 

IMATE DODATNA PITANJA ZA
MEDJUNARODNE SELIDBE ILI SELIDBE U BEOGRADU?

Ako imate dodatna pitanja vezano za medjunarodne selidbe, selidbe u Beogradu ili neku od nasih usluga budite slobodni da nas kontaktirate 24 sata dnevno, svih 365 dana u godini.

PROMOVE & SVETSKE ASOCIJACIJE

Kompanija ProMove iz Beograda, koja je specijalizovana za medjunarodne selidbe, selidbe u Beogradu i sve ostale vrste selidbi, je član svetskih asocijacija, što je još jedan od pokazatelja kvaliteta naših usluga.

Asocijacija 1
Asocijacija 2
Asocijacija 3


Copyright 2022. Medjunarodneselidbe. Web i SEO optimizacija Tesha Design