Saveti za last-minute selidbu, ili selidbu u poslednjem trenutku


Saveti za last-minute selidbu, ili selidbu u poslednjem trenutku

  • Početna
  • Blogovi
  • Saveti za last-minute selidbu, ili selidbu u poslednjem trenutku
Saveti za last-minute selidbu, ili selidbu u poslednjem trenutku

Saveti za last-minute selidbu, ili selidbu u poslednjem trenutku

Stalno govorimo o tome kako je prilikom selidbe najbolje da počnete na vreme, da biste mogli sve da isplanirate, ali ponekad je to nemoguće. Razlog tome naječešće je preseljenje zbog novog posla. Generalno, selidbi bi trebalo posvetiti tri do četiri nedelje, da biste sve dobro isplanirali, ali šta ako imate samo nedelju dana? Ipak, uz naše savete za last-minute selidbu, ili selidbu u poslednjem trenutku, ovaj posao obavićete i brzo, i kvalitetno. Pa hajde onda da krenemo odmah…

#1. Pozabavite se logistikom

Ako se selite na brzinu, to sigurno nećete moći sami. Zato je najbolje unajmiti profesionalnu agenciju za selidbe, pa kada to uradite, možete da počnete da planirate svoju logistiku. Isplanirajte dan selidbe, i sve će se vrteti oko toga. Za početak, otkažite komunalne usluge, odjavite se sa adrese kako vam pošta ne bi više stizala na staru, i odredite najbolju rutu kojim ćete ići do nove rezidencije. A kada sve ovo isplanirate i odradite, možete da odahnete, znajući da imate logistiku.

#2. Pustite profesionalce da rade svoj posao

Jedna od najvećih prednosti angažovanja profesionalne agencije za selidbe je pomoć koju možete dobiti, što će vaše preseljenje umnogome pojednostaviti. Mnoge agencije za selidbe nude i usluge pakovanja, pa razmislite o tome da prihvatite i ovu opciju. Ne samo da će oni to uraditi brže od vas, već i mnogo kvalitetnije, tako da ćete lomljenje i oštećivanje stvari svesti na minimum.

#3. Raščišćavanje svega što vam više nije potrebno

Što manje predmeta morate da spakujete, proces pakovanja će biti mnogo lakši. Osim toga, uštedećete novac tako što nećete prepunjavati kamion stvarima koje vam više nisu potrebne, što ponekad znači i manje tura prilikom selidbe. Prođite kroz svaku prostoriju, a zatim razdvojte predmete u tri gomile: šta donirati, šta reciklirati, a šta baciti. Jer kada se selite u poslednjem trenutku, morati razmišljati o praktičnosti, a ne o sentimentalnosti. Iskoristite ovo kao priliku da očistite svoj dom, uredite stvari i krenete napred “lakši”.

#4. Pripremite torbu sa osnovnim stvarima koje će vam trebati tokom selidbe

Pre nego što počnete da pakujete velike stvari, napunite torbu osnovnim stvarima bez kojih ne možete da zamislite svoj život prvih nekoliko dana na novoj adresi. U tu grupu spadaju lekovi, važni dokumenti, punjači za mobilni telefon i ostali gedžeti, osnovni toaletni pribor, i nešto odeće.

#5. Ne razmišljajte previše, ne gubite vreme – pakujte se!

Pakovanje za selidbu u poslednjem trenutku znači da ćete morati da zatvorite oči pred opsesivnom organizacijom stvari, i prepustite se trenutku. Jer, ono za šta biste u normalnim uslovima izdvojili nekoliko nedelja, sada morate da uradite u najkraćem mogućem roku, za svega nekoliko dana. Dakle, imate super kratak vremenski okvir, tako da ne treba da se trudite da sortirate sve stavke. Spakujte sada, a sortirajte kasnije, kada se budete raspakivali.

Postavljajte stvari tamo gde im je mesto u stanu, jer ćete se kasnije lakše snaći prilikom raspakivanja. Recimo, držite odeću u fiokama komode ili na vešalicama, a za pakovanje koristite kofere. Lomljive stvari možete zamotati u peškire i čaršave, i staviti među garderobu, kao što radite prilikom putovanja, pa sitne pokloničiće i suvenire umotavate u odeću, da ih ne biste izlomili do kuće.

#6. A šta ako ne stignete da se rešite viškova?

Ako ste neodlučni, pa ne možete da se rešite svega što vam više ne treba, postoji još jedno rešenje, a to je skladištenje selidbenih stvari. Ovo je usluga koju nude mnoge agencije za selidbe, pa tako i Pro Move. Uskladištite ih sada, pa kasnije vidite šta ćete sa njima. Hoćete li ih pokloniti, donirati, prodati, reciklirati ili baciti?

Jer, kada se selite u poslednjem trenutku, može se desiti da u tako kratkom roku ne možete da se odlučite šta uraditi sa nekim od stvari. Na ovaj način, odložićete taj problem za kasnije, i možda sačuvati nešto što biste u brzini bacili, a kasnije shvatiti da vam je i dalje potrebno. Mislite o tome na vreme, i rezervišite mesto u skladištu svoje agencije za selidbe.

I to bi, otprilike, bilo to…

Pa za jednu last-minute selidbu, to i jeste to. Nećete imati vremena da sve odradite natenane ili “po meri čoveka”. Moraćete da žurite i delate bez mnogo razmišljanja o svemu. Ipak, to ne treba da vas brine, jer ćete uz pomoć agencije za selidbe, i u tako kratkom roku uspeti sve da završite na vreme. Ne brinite, i trudite se da u svemu, ipak, uživate, jer ovo je selidba u novi, nadamo se i bolji, život.

Srećna vam selidba!

 

Fotografije: Pixabay.com

IMATE DODATNA PITANJA ZA
MEDJUNARODNE SELIDBE ILI SELIDBE U BEOGRADU?

Ako imate dodatna pitanja vezano za medjunarodne selidbe, selidbe u Beogradu ili neku od nasih usluga budite slobodni da nas kontaktirate 24 sata dnevno, svih 365 dana u godini.

PROMOVE & SVETSKE ASOCIJACIJE

Kompanija ProMove iz Beograda, koja je specijalizovana za medjunarodne selidbe, selidbe u Beogradu i sve ostale vrste selidbi, je član svetskih asocijacija, što je još jedan od pokazatelja kvaliteta naših usluga.

Asocijacija 1
Asocijacija 2
Asocijacija 3


Copyright 2022. Medjunarodneselidbe. Web i SEO optimizacija Tesha Design