Međunarodne selidbe Austrija


Međunarodne selidbe Austrija

Međunarodne selidbe Austrija

Međunarodne selidbe Austrija

Postoji nekoliko razloga zašto se Srbi sele u Austriju, a to uključuje ekonomske, obrazovne i druge faktore. Ekonomski faktori igraju značajnu ulogu u odluci mnogih Srba da se sele u Austriju. Austrija je jedna od najbogatijih zemalja u Evropi s visokim nivoom životnog standarda i velikim brojem radnih mesta, posebno u sektorima kao što su turizam, ugostiteljstvo, proizvodnja, trgovina, građevinarstvo...Mnogi Srbi se sele u Austriju u potrazi za boljim poslovnim prilikama, većim platama i boljim uslovima rada.
Drugi faktor koji podstiče selidbu Srba u Austriju je obrazovanje. Austrija ima veoma cenjen obrazovni sistem koji je među najboljima u Evropi. Takođe, mnogi Srbi se sele u Austriju zbog političke i socijalne stabilnosti.

Austrija je poznata po svojoj raznolikosti, toleranciji i otvorenosti prema drugim kulturama, što je vrlo privlačno mnogim Srbima koji traže sigurnost i stabilnost. Da bi se preselili u Austriju, mora se proći kroz proces dobijanja vize i radne dozvole. Srbi su u Austriju počeli masovno dolaziti krajem 60-ih godina prošlog veka kao radna snaga, zbog potreba austrijske industrije za jeftinom radnom snagom. Nakon dolaska prvih radnika, dolazile su njihove čitave porodice, tako da je broj Srba u Austriji tokom decenija znatno porastao. Srbi su u Austriju došli zbog političkih razloga, posebno nakon raspada Jugoslavije i ratova koji su usledili. Srbi se uglavnom sele u Beč, Salcburg, Grac, Linc, Insbruk. Beč je najveći grad u Austriji i grad u kojem živi najveći broj Srba u Austriji. Procenjuje se da u Beču živi preko 120.000 Srba, što čini oko 4% ukupne populacije grada.

Kako isplanirati međunarodnu selidbu za Austriju?

Selidba iz jedne zemlje u drugu je uvek stresan i zahtevan proces, a kada se radi o međunarodnoj selidbi, stvari mogu biti još kompleksnije. Organizacija međunarodne selidbe podrazumeva sledeće faze:

Planiranje i priprema

Priprema je ključ uspešne selidbe, posebno kada se radi o međunarodnoj selidbi. Počnite sa planiranjem nekoliko meseci unapred i napravite detaljan plan selidbe. Odredite datum selidbe i počnite sa prikupljanjem neophodne dokumentacije. Takođe, treba da se pobrinete za sve administrativne procedure, kao što je prijava na novu adresu u Austriji, prijavu za radnu dozvolu, i tako dalje.

Pronalaženje pouzdane agencije za selidbe

Kada se radi o međunarodnoj selidbi, važno je da angažujete agenciju za selidbe koji ima iskustvo u organizovanju međunarodnih selidbi. Potražite preporuke od ljudi koji su već selili u Austriju, ili pretražite  komentare drugih klijenata kako biste bili sigurni da ste odabrali pouzdanog partnera za selidbu.

medjunarodne selidbe, selidbe, austrija

Pakovanje i transport

Kada ste angažovali agenciju, trebalo bi da se dogovorite oko detalja pakovanja i transporta. Potrebno je da napravite spisak stvari koje će se seliti, kako biste bili sigurni da ste na vreme spakovali sve stvari koje će vam biti potrebne u Austriji. Agencija za selidbe će vam pružiti neophodne informacije o tome kako se pakuju stvari, koje su dozvoljene veličine paketa, i tako dalje i sve o carinskom postupku, formalnostima i dokumentaciji koju treba pripremiti.
Kada stignete u Austriju, trebalo bi da se pobrinete za prijem vašeg imovinskog tereta. Potrebno je da budete prisutni prilikom isporuke vaše imovine kako biste bili sigurni da je sve stiglo na odredište bez problema.

Kako se prilagoditi životu u Austriji?

Selidba u novu zemlju poput Austrije može biti uzbudljiva, ali istovremeno i stresna. Organizovanje novog života u nepoznatoj zemlji zahteva mnogo planiranja i prilagođavanja.
Jedna od prvih stvari koje treba uraditi je potraga za stanom ili kućom u kojoj ćete živeti. To može biti teško, jer cene nekretnina u Austriji mogu biti visoke, posebno u gradovima poput Beča. Nakon pronalaska mesta za život, treba se pobrinuti za osnovne stvari poput otvaranja bankovnog računa, registracije za osiguranje, dobijanja broja socijalnog osiguranja i vozačke dozvole. Ove stvari su važne za svakodnevni život u Austriji i pomažu u olakšavanju prilagođavanja u novoj zemlji.
Prilagođavanje na novu kulturu i jezik takođe je važno. Austrija ima bogatu kulturnu baštinu, pa se savetuje da se uključite u lokalne kulturne aktivnosti, proslave i običaje. Učenje jezika je takođe važno za svakodnevnu komunikaciju i integraciju u novu zajednicu. Austrija je poznata po kvalitetu života i dobro organizovanom javnom prevozu. Postoji mnogo mogućnosti za izlet i otkrivanje lepota ove zemlje. 
Svaka međunarodna selidba  može biti stresno iskustvo, ali prilagođavanje i otvorenost za novu kulturu i način života mogu pomoći u olakšavanju tranzicionog perioda.

IMATE DODATNA PITANJA ZA
MEDJUNARODNE SELIDBE ILI SELIDBE U BEOGRADU?

Ako imate dodatna pitanja vezano za medjunarodne selidbe, selidbe u Beogradu ili neku od nasih usluga budite slobodni da nas kontaktirate 24 sata dnevno, svih 365 dana u godini.

PROMOVE & SVETSKE ASOCIJACIJE

Kompanija ProMove iz Beograda, koja je specijalizovana za medjunarodne selidbe, selidbe u Beogradu i sve ostale vrste selidbi, je član svetskih asocijacija, što je još jedan od pokazatelja kvaliteta naših usluga.

Asocijacija 1
Asocijacija 2
Asocijacija 3


Copyright 2022. Medjunarodneselidbe. Web i SEO optimizacija Tesha Design