5 stvari koje treba uraditi nedelju dana pre selidbe


5 stvari koje treba uraditi nedelju dana pre selidbe

5 stvari koje treba uraditi nedelju dana pre selidbe

5 stvari koje treba uraditi nedelju dana pre selidbe

Selidba je uvek veliki posao i jedna od najvećih avantura u vašem životu. A ako se pritom još i selite u inostranstvo, tenzija postaje još veća. To obično traje mesecima pre nego što krenete na put u novi život. Zato smo za vas pripremili „to-do“ listu od 5 stvari koje treba uraditi nedelju dana pre selidbe. Pa ako ste se i sami našli u takvoj sistuaciji, nastavite da čitate.

Posle nekoliko meseci planiranja i odbrojavanja dana do selidbe, vaš sadašnji dom verovatno je u takvom stanju, da jedva da imate uslove za koliko-toliko normalan život. Kutije se gomilaju, fioke se prazne i radvajaju, a vi ste se najmanje dva-tri puta spotakli o foliju sa mehurićima ili lepljivu traku. Naporno ste radili da spakujete sve što vam je važno, i to se vidi.

Ali čak i kada je teret pakovanja završen, ima još mnogo toga da se uradi pre stizanja kamiona (ili kombija) agencije za selidbe. I upravo oni koji najbolje znaju kako se to radi, dakle, agencije za selidbe, preporučuju da ove zadatke obavite bar nedelju dana pre nego što se preselite. Evo naše liste...

#1. Organizujte se

Ne dozvolite da se vaši važni dokumenti izgube u „borbi“ sa stvarima. Napravite štampanu (ili digitalnu) glavnu fasciklu, da biste svoje ugovore, informacije o zakupu ili kupoprodaji, priznanice i ostalu papirologiju držali zajedno, na jednom mestu. Takođe, može biti od pomoći da napravite podsetnike na telefonu, da biste pratili vreme preuzimanja i isporuke, eventualne sastanke sa radnicima ukoliko je na novoj lokaciji renoviranje u toku, i tako dalje. Učinite sve što je potrebno, da biste sve konce držali u svojim rukama.

#2. Spakujte kutiju za osnovne stvari

Kada stignete u svoj novi dom, velike su šanse da nećete odmah biti voljni da kopate po stvarima u potrazi za čistom odećom, a kamoli za fenom za sušenje kose. Spakujte zato kutiju sa svim što vam može biti potrebno za prvih nekoliko dana (i noći) u svom novom domu, od toaletnih potrepština do čistog veša i grickalica. Uverite se da svako od vaših ukućana spakuje sopstvenu ovakvu kutiju sa osnovnim stvarima, a spakujte i kutiju za celu porodicu, sa osnovnim priborom za jelo, peškirima i krpama, itd, dakle sve što će vam biti potrebno prvih nekoliko dana.

#3. Pozovite agenciju, da potvrdite selidbu i dogovorite vreme

Ako ste razgovarali sa profesionalnom agencijom za selidbe kao što je Pro Move, sada je vreme da potvrdite i proverite vreme dolaska radnika, kao i da utanačite strategiju vezanu za parkiranje. Naravno, i da zajedno prođemo kroz sve stavke, vezane za usluge koje ste tražili. Ovo je najbolji način da smanjimo eventualnu zabunu, da mislite da ste nešto poručili, a u stvari niste i obratno. Pravo je vreme za konačni dogovor.

#4. Završite pakovanje stvari

Ako niste tražili da vas mi spakujemo, ovo je nešto što je očigledno, ali verujte da čak i samo jedna neoznačena kutija, može da napravi problem tokom dana selidbe. Ne zaboravite da rastavite svaki komad nameštaja koji je moguće demontirati, i pravilno zapakujete elektroniku i druge predmete od visoke vrednosti. Odmrznite frižider i dobro ga osušite, staklene police iz njega spakujte posebno, a ako je moguće, umotajte i dušeke sa kreveta. Pitanje je šta će vam biti potrebno do poslednjeg dana, pa sve što nije – zapakujte. A ako vam je potrebna pomoć oko pakovanja, pozovite nas. Nama to zaista ne predstavlja nikakav problem.

#5. Odjavite se sa sadašnje adrese, i prenesite račune na novu

Sasvim je moguće da ćete na novoj adresi imati nove dobavljače komunalnih usluga. Potrudite se da ih poništite na trenutnoj lokaciji, pa one koje možete, prebacite na novu. Ako se selite u drugu oblast ili državu, možda ćete poželeti i da otvorite nov račun u banci. Bilo kako bilo, sve što vam je do sada stizalo na postojeću adresu, treba prebaciti ili ukinuti, ukoliko ćete na novoj adresi koristiti usluge drugog dobavljača komunalnih usluga.

I to bi bilo to...

Ukoliko vam je potrebna pomoć oko pakovanja, to ćete morati da naglasite malo ranije, da bismo mogli lakše da se organizujemo. Uradite sve što je do vas, a nama prepustite selidbu. I ne brinite, naše iskusno osoblje učiniće sve da vaša selidba protekne u najboljem mogućem redu, bez stresa, i da u svom novom domu, možete odmah da krenete sa onim lepšim delom posla – raspakivanjem i sređivanjem.

Srećna vam selidba!

 

Fotografije: Pixabay.com

IMATE DODATNA PITANJA ZA
MEDJUNARODNE SELIDBE ILI SELIDBE U BEOGRADU?

Ako imate dodatna pitanja vezano za medjunarodne selidbe, selidbe u Beogradu ili neku od nasih usluga budite slobodni da nas kontaktirate 24 sata dnevno, svih 365 dana u godini.

PROMOVE & SVETSKE ASOCIJACIJE

Kompanija ProMove iz Beograda, koja je specijalizovana za medjunarodne selidbe, selidbe u Beogradu i sve ostale vrste selidbi, je član svetskih asocijacija, što je još jedan od pokazatelja kvaliteta naših usluga.

Asocijacija 1
Asocijacija 2
Asocijacija 3


Copyright 2022. Medjunarodneselidbe. Web i SEO optimizacija Tesha Design